Grypa666's Blog

Co gorsze grypa czy kompleks jot?

wykłady na temat szczepionek i Codex Alimentarius

Posted by grypa666 w dniu 25/09/2009

Informacja o seminariach w Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu w październiku, na temat Codex Alimentarius i szczepionek (nadesłał „Alseeingeye”).

Czy wiesz dlaczego nas niepokoi Dyrektywa 2002/46/EC UE, która wejdzie w życie dnia 01.01.2010 również w Polsce ??
W skrócie: między innymi to początek wycofywania z rynku tysięcy suplementów niezgodnych z tą dyrektywą …
Zapraszamy na seminarium Codex Alimentrius nasze zdrowie…
WARSZAWA 27.10.2009, WROCŁAW 28.10.2009, POZNAŃ 29.10.2009

Prowadzący seminarium:

  • dr Robert Verkerk BSc MSc DIC PhD – Dyrektor Wykonawczy i
  • Naukowy, Alliance for Natural Health (ANH), Wielka Brytania
  • dr Roman Andrzej Śniady – prezes Koalicji Polska wolna od GMO
  • prof. dr hab.Maria Dorota Majewska – nuerobiolog w specjalnym
  • video wywiadzie dla kampanii natura bez granic.

Na seminarium dowiesz się:
– czym jest Codex Alimentarius i jakie zagrożenia niesie dla Twojego zdrowia i wolności wyboru
– jakie inne Dyrektywy UE nas niepokoją, a które dotykają naszego zdrowia
– jak ochronić własną działalność jeżeli prowadzisz gabinet medycyny naturalnej, praktykę zielarską lub jesteś producentem/dystrybutorem/sprzedawcą ziół lub suplementów, żywności ekologicznej
– jak ochronić medycynę naturalną, naturalne preparaty lecznicze i wolność słowa w zakresie ich wpływu na zdrowie
– jak chronić wysokie standardy żywności tradycyjnej i ekologicznej oraz rynek ekologiczny przed dominacją masowej produkcji i upadkiem MŚP
– jaki wpływ ma GMO (genetycznie modyfikowane organizmy) na nasze zdrowie (najnowsze badania), nasze polskie rolnictwo, Naturę i ekonomię
– czy rzeczywiście szczepienia są „złotym środkiem” na zdrowie
– jakie mogą być następstwa szczepień
– czy świńska grypa jest taka groźna; czy grozi nam jej pandemia;
– jak wziąć swoje zdrowie we własne ręce
– co możesz zrobić dla siebie, dla swoich bliskich i dla społeczeństwa
– i wiele więcej cennych informacji dla ochrony Twojego zdrowia i wolności wyboru.

Zapraszamy :

  • środowiska i osoby związane: z produkcją i dystrybucją naturalnej żywności, ziołolecznictwem oraz innymi formami medycyny naturalnej
  • przedstawicieli instytucji państwowych w szczególności stojących na straży naszego zdrowia i bezpieczeństwo żywności
  • przedstawicieli mediów
  • osoby świadomie dbające o swoje zdrowie
  • osoby zainteresowane rozwojem społeczeństwa obywatelskiego
  • osoby zainteresowane szeroko pojętą dyskusją publiczną.

Zaproszeni goście do dyskusji :

  • przedstawiciele instytucji państwowych odpowiedzialnych za zdrowie obywateli i za jakość pożywienia w tym Ministerstwa Zdrowia, IJHARS (Punkt Konsultacyjny Kodeksu Żywnościowego)
  • przedstawiciele niezależnych naukowców i medycyny alternatywnej
  • przedstawiciele organizacji ekologicznych i konsumenckich.

Więcej na http://kodeks-a-zdrowie.pl/

komentarze 43 to “wykłady na temat szczepionek i Codex Alimentarius”

  1. allseiingeye said

    25.09.2009 Fakty w południe RMF-FM

    Szczepionek dla Polski zabraknie, bo kraje rozwinięte będą szczepić obywateli dwa razy. Zgoda na handel szczepionką będzie w ciągu 7 dni, a szczepienia w Polsce będziemy mogli zacząć w pierwszych tygodniach października

    • Paweł said

      muszą jakoś kota ogonem teraz odkręcać:) przecież się nie przyznają do szwindlu o którym już wiemy

    • hjk said

      tłumaczenie z
      http://www.seelenkrieger.org/?p=3748
      Wg źródeł, tresowane siły porządkowe i do tego personel wojskowyprzygotowują checkpointy (miejsca kontroli i sprawdzania), aby łapać ludzi, którzy opierają się przed przyjęciem szczepionki na świnśką grypę. Podczas tego władze zdrowia kładą kamień węgielny pod masową kampanię szczepień przez to, ze ostrzegają , iż poważne i nawet potencjalnie śmiertelne problemy zdrowotne mogą być przypisywane materiałom ze szczepionki na h1n1. Jedna kobieta określajaca się jako żołnierka na jednym z wideo na YT mówi, ze brała udział w ćwiczeniach w Kalifornii, w których chodziło o ustawienie blokad ulicznych i wspomnianych check-pointów, aby władze mogły stwierdzić, kto dostał już szczepienie.Ci, którzy je dostaną, otrzymają branzoletę z chipem RFID, aby ich było można łatwo znaleźć. Ludzie, którzy się nie szczepili zostaną wezwani do tego, a jeśli dalej się będą wstrzymywać, zostaną zamknieci do obozów internowania.
      Było jeszcze jedno wideo o tym ale zostało usunięte!
      Dobrze by było, żeby ta kobieta podała dane osobowe, które i tak są znane władzom bezpieczeństwa, jeśli pozostanie anonimowa, można jej swiadectwo odrzucic jako kogoś, kto chce się uczynić znanym dzieki podawaniu wymyślonych sensacji.
      Jednak jej wypowiedz o wyszukiwaniu zaszczepionych ludzi za pomocą obręczy z RFID chipem potwierdziły się w ministerstwie zdrowia. Powiedział to były policjant Greg Evensen z Kansas w czerwcu. Chcecie się wsztrzymać od szczepienia?
      OK., ale co zrobicie jeśli:
      -zostaniecie zabrani do wiezienia albo obozu internowania?
      -wasze dzieci nie będą mogly bez szczepienia chodzic do szkoły (to akurat nic złego, będą się cieszyc – przyp. tłum.)
      -nie wejdziecie do pracy bez dowodu/zaświadczenia o zaszczepieniu?
      – nie będziecie mogli wejsc do banku, sklepu, samolotu, busa czy pociagu,
      – Nic nie zrobicie. Policjanci będą wystraszeni, onieśmieleni i pogardzani za swe „oficjalne obowiazki (jak u nas swego czasu zomo – dop. tłum.)
      Potem jest wideo, a w nim o:
      władze bostonu potwierdszily te technologię z obręczą, był artykuł w Boston Globe, w którym piszą o tym, ze „rejestr zaszczepionych może się przydac w przypadku ataku bioterroru lub jakiejs pandemii, czego od dłuzszego czasu się boją i dzieki temu można będzie podac szczep., albo jakis inny srodek leczniczo-zapobiegawczy. To abolutnie wazne dla zdrowia i życia” – to słowa M.Osterholma dyrektora centrum badanchorob zakaznych na uniw. Minnesota.”zyczylbym sobie, aby inne miasta mialy cos podobnego”. Podczas gdy rzad odmówił dyskusji nt przymusowych szczepien, jego działania za „zamknietymi drzwiami” wskazują ze panstwo przygotowuje się do medycznego stanu wojennego. Na konferencji w waszyngtonie o grypie były warsdztaty o przymusowej kwarantannie, masowych szczep.,jak tłumić społeczne protesty i niepokoje. Konferencja była zamknieta, przedstawiciele mediow byli odsyłani przez ochrone
      Jest już dokument francuski o przymusie szczep., W Stanach jest prawo o łażeniu od drzwi do drzwi i wyszukiwaniu nieszczepionych, pomijajac lekarzy i placowki słuzby zdrowia, przez specgrupy do szczepien. W GB badania ankietowe pokazują, ze personel medyczny będzie się wsztrzymywał przed braniem szczepien. Ci co będą się wsztrymywac będą mieli rozne ograniczenia praw, jak zakaz podrozowania,kwarantanna, jako ze przyznaje się ze szczepionki mogą zawierac rozne szkodliwe substancje, opozycja rośnie. Dalej znane nam sprawy o skwalenie, zwolnieniu koncernów od odpowiedzialności, liście do neurologow w GB, powtorzonym przez CDC w USA.

  2. Młot na smugi said

    Ludziska! Podaję znalezionego linka do ulotki w PDF,
    na temat chemtrails: http://www.voila.pl/378/3mmv4/

    ŚCIĄGAJCIE, DRUKUJCIE I ROZDAWAJCIE.
    Ruszcie dupy, zamiast tyle ględzić…
    Zagrożenie leci nam na łby, a więc do dzieła, bo za chwilę smugi wywrą na nas taki wpływ, że będziemy podtruci, osowiali i przyjdą myśli depresyjne, a wtedy dupska nikt nie ruszy. Jak do do tego “postrzelają” do nas HAARPEM, to pozamiatane. Nie dajmy się do cholery!
    Pozdrawiam wszystkich…

    • lotnik said

      U mnie latają chemtrailsy od 5 lat a czuję się coraz lepiej. Może omijają moją zdrową żywność?

    • grypa666 said

      Bardzo dobra ulotka – graficznie.
      Ale nie wiemy jakie substancje rozpylają! Nikt w Polsce nie prowadzi badań.
      To, że jednak rząd ukrywa przed nami co jest rozpylane, daje nam prawo przypuszczać, że są
      to trucizny. Tak więc popieram i treść ulotki.

    • hjk said

      dziś rano widzę czyste niebo w lublinie, ale ciekawe kiedy zaczna latać…wczoraj był spokój, bo było trochę chmur i latały tylko zwykłe samoloty, trajle rozwiewały sie po 2-3 min… ale p.wczoraj szaleli, niebo było nieźle „okratowane”…

      • multan said

        Poznan bez smug-chyba zrobie zdjecie czystgo nieba-nie wiadomo kiedy bedzie nastepna okazja…

  3. Paweł said

    A propos Codex alimentarius bardzo dobrze że ten temat wreszcie został poruszony

    sporo info znajdziecie tutaj http://www.stopcodex.pl/

    i w internecie jest przeolbrzymia ilość materiału o tym truciu żywności

    http://www.youtube.com/results?search_query=codex+alimentarius&search_type=&aq=f

    http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=codex+alimentarius&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq=codex+alimentarius&fp=4db250db2a8c9b5b

    • aśka said

      http://wiadomosci.onet.pl/2010708,69,wieksza_trwalosc_bez_konserwantow,item.html
      /00:02 20.07.2009
      Większa trwałość bez konserwantów
      Nowoczesna chemia materiałowa powoli odkupuje „grzechy” tradycyjnej chemii, powszechnie stosowanej przy produkcji artykułów spożywczych. Specjalnie zaprojektowane polimerowe filtry (funkcjonujące w oparciu o zasadę sztucznych receptorów) umożliwiają usunięcie z produktów spożywczych substancji, które ograniczają trwałość wytwarzanych artykułów, donosi „Journal of Materials Chemistry”. *
      Jednym z czynników skracających okres pozwalający na bezpieczną sprzedaż artykułów spożywczych – np. soków, piwa itp – jest obecność nietrwałych związków chemicznych, które ulegając rozkładowi (np. pod wpływem światła) niekorzystnie zmieniają smak produktu. Dzięki temu z czasem produkt traci oryginalne właściwości i musi zostać wycofany ze sklepowych półek.

      Jednym z takich chemicznych zabójców smaku, jest ryboflawina (witamina B2), której cząsteczka pod wpływem światła ulega transformacji, co w efekcie końcowym psuje produkt. By ograniczyć negatywny wpływ witaminy B2 na trwałość artykułów spożywczych (szczególnie płynów), producenci stosują np. opakowania ograniczające dostęp światła. Są to jednak typowe półśrodki.

      Naukowcy z Technical University of Dortmund (Niemcy) oraz szwedzkiego instytutu MIP Technologies AB, opracowali polimerowe filtry, które selektywnie usuwają z produktów spożywczych ściśle określone, niechciane substancje chemiczne np. ryboflawiny.

      Nowo opracowany filtr wykonany jest z polimeru, w którego strukturę „wtopiono” idealnie dopasowane do cząsteczki witaminy B2 pułapki. Proces wytwarzania molekularnych filtrów podobny jest do produkcji sztucznych receptorów, gdzie w strukturę tężejącego polimeru wprowadzane są substancje, które mają być łapane przez sztuczne receptory. Następnie usuwa się molekularne matryce, a pozostająca przestrzeń jest idealnie dopasowana do chemicznego pierwowzoru, dzięki temu jedynie cząsteczki użyte jako matryce mogą wniknąć i „związać” się ze sztucznymi receptorami.

      Makroskopowo, procedura przypomina nieco odciskanie klucza w plastelinie. W powstały wzór można włożyć jedynie klucz, który odpowiada temu, który został użyty do odbicia śladu w plastelinie.

      Podobnie działają nowo opracowane filtry molekularne, selektywnie wyłapujące z cieczy cząsteczki witaminy B2. Podczas testów okazało się, iż stosując polimerowe pułapki na ryboflawinę można z piwa czy soku usunąć nawet 86 procent zawartej w nich witaminy B2, co znacząco wydłuża trwałość produktów!

      Obecnie prowadzone są prace nad udoskonaleniem filtrów molekularnych, by zwiększyć ich skuteczność łapania wybranych cząsteczek w pułapki, ograniczając jednocześnie niespecyficzne interakcje składników zawartych w filtrowanym produkcje.
      ___________________

      Jaka jest rola witaminy B 12?

      Witamina B12 bierze udział w przemianie węglowodanowej, białkowej, tłuszczowej i w różnorodnych procesach, zapewnia aktywność, uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych ciałek krwi, przeciwdziała niedokrwistości, umożliwia syntezę kwasów nukleinowych w komórkach, przede wszystkim szpiku kostnego; wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego, uczestniczy w tworzeniu otoczki mielinowej ochraniającej komórki nerwowe i neuroprzekaźników nerwowych, zapewnia dobry nastrój, równowagę psychiczną, pomaga w uczeniu się, skupieniu uwagi; odgrywa rolę przy odtwarzaniu kodu genetycznego; dzięki niej zmniejsza się poziom lipidów we krwi; wpływa na układ kostny, pobudza apetyt.

      A czym skutkuje brak witaminy B 12 w pożywieniu?

      Niedobór skutkuje:
      – niedokrwistością
      – zahamowaniem dojrzewania komórek i wytwarzanie czerwonych krwinek, co również powoduje anemię,
      – Skóra chorych ma odcień żółtawobrązowy (przypominający mleczną kawę),
      – występowaniem częstych biegunek i trudności w zachowaniu równowagi
      – zaburzeniami w funkcjonowaniu mózgu i układu nerwowego
      – długotrwałymi stanami rozdrażnienia, irytacji, lękami, depresjami, zmęczeniem, drętwieniem rąk i nóg, trudnościami z chodzeniem, jąkaniem się
      – ciężkimi schorzeniami neurologicznymi, takim jak stwardnienie rozsiane czy choroba Alzheimera
      – bezwładem umysłowym i fizycznym, drętwieniem, mrowieniem, utratą pamięci, dezorientacją, zmianami w tkance nerwowej, postępującą demencją
      – stanami zapalnymi ust, niemiłym zapachem ciała i dolegliwościami miesiączkowymi

      ALE TAKICH WŁAŚNIE CHCĄ NAS MIEĆ, BO ŁATWIEJ IM BĘDZIE NAMI RZĄDZIĆ i BĘDĄ MIELI KOMU SPRZEDAWAĆ LEKARSTWA!

      • hjk said

        Wszelkie opóżnienia w spożywaniu zywności od momentu jej przygotowania są niewskazane (wyjatek grochówka, która jakby lepiej smakuje na drugi dzień:-)), skutek jest taki, ze w masowym handlu mamy relatywnie długi okres od przyrządzenia/zerwania do zakupu/spożycia. Czyli albo jemy niedojrzałe „produkty” (np. cytrusy, śliwki, gruszki), albo stare (różne mrożonki). Trzeba wrócić do małych gospodarstw, dostarczających świeżych produktów, zerwanych/przyrządzonych rano i dostarczonych po kilku godz. Tyle, ze na zachodzie jest to niemożliwe – 90% ludności w miastach, masowa „produkcja żywności”, u nas chyba trochę lepiej…

      • Wojwit said

        Zaraz… Najpierw piszesz (przytaczasz publikację)
        o ryboflawinie (vit. B2)

        http://witaminy.eu.interia.pl/witamina_b2.htm ,

        a podajesz skutki niedoboru cyjanokobalaminy (vit. B12)…?

        http://witaminy.eu.interia.pl/witamina_b12.htm

  4. zyta said

    A o kwasku cytrynowym (E-330) powszechnie dodawanym do zywnosci wiecie, ze to trucizna?

    http://www.postawnazdrowie.pl/zdrowie-konsumenta/twoirzenie-bezmozgowcow-czyli-kwasek-cytrynowy.html

    • hjk said

      masakra, rzeczywiście pełno tego kwasku wszedzie w produktach, pamiętacie jeszcze „oranzadkę w proszku” z kwaskiem cytr. w roli głównej…

      • Wojwit said

        O yes!
        Koledzy żarli to na przerwach jak dzicy. Mnie jakoś niezbyt smakowało zlizywanie z brudnej (swojej)łapy (bośmy się dzielili…).
        A i tak miałem częstszy kontakt z muszlą… 😉

    • Jaga said

      Nie wiedzialam.Dzieki 🙂
      Coraz mniej zostaje do jedzenia,bo co chce zjesc okazuje sie zatrute .
      A co malenkie dzieci maja jesc…w tych czasach zdecydowac sie na dziecko i co dalej…co mu dac jesc…

  5. Abi said

    Nie rozumie po co ktoś wymyslil ta bajeczke o chemtrails.
    Ludzie spojrzcie w niebo i zauwazcie jak silne sa wiatry, teraz jestem akurat na wsi i codziennie patrze w niebo, ten wasz chemtrails przesuwa sie tak samo jak inne chmury. Jaki cel mialby ktos rozpylajac to w powietrzu?! Pamietacie Czarnobyl? Chmura radioaktywna zawedrowala az na Skandynawie i to w ciagu kilku dni! Nie ma mozliwosci rozpylenia czegos w powietrzu co sie utrzyma przez dlugi czas, wiatr to rozwieje. Ustawcie aparat na statywie i robcie zdjecia co 30 sekund jesli nie wierzycie, maz akurat takie robi codziennie, niedlugo je wrzucimy w siec i sami sie przekonacie, ze ta glupia teoria o zatruwaniu przez samoloty jest wyssana z palca.
    Poza tym kto mialby to zlecac? A czy przypadkiem zlecajacy tez sie nie zatruwaja? Kto ponosi koszty paliwa, oplacenie pilotow?
    Chemtrails to bajka!

    • Paweł said

      tak to bajka a my się bawimy w kosmitów:)

      poczytaj, posprawdzaj,pooglądaj, zapoznaj się z faktami i z informacjami milionów takich kosmitów jak my na całym świecie 🙂

      • Bromba said

        Tak,oczywiście bajka.Relacje z obszarów gdzie uskutecznia się chemtrails to w zasadzie nawałnica (czasem naprawdę ciężkich przypadków)zachorowań o objawach grypopodobnych,choć badania nie wykazują obecności wirusa.Ale mamy przecież zbiorową halucynację 🙂

      • hjk said

        …i psychozę…)))
        …paranoję…
        …oszołomstwo….)))

      • hjk said

        aha, być moze dlatego zwieksza sie ilość różnych „przeziębień” w deszczowe/śniegowe dni, bo jak to wszystko, co sie unosi, opadnie, no to mamy co mamy…

    • allseiingeye said

      Ostatnio był artykuł na onecie:

      http://wiadomosci.onet.pl/1949628,16,obama_chce_uzyc_radykalnej_technologii_do_schlodzenia_ziemi,item.html

    • Piotr Bein said

      opady z czarnobyla rozeszly sie po calym globie (badania przez European Commitee on Radiation Risk), podobnie pyl z broni uranowej zastosowanej w iraku w 2003 roku znaleziono na filtrach w anglii

      burze pustynne na saharze przynosza pyl m.in. do polski

      rozwiewanie substancji zawartych (?) w smugach chemicznych moze byc korzystne do takich np. zastosowan:
      – „opryski” rolnictwa i lasow
      – przechodzenie substancji do systemu obiegu wody, wiec w koncu do wody gruntowej i pitnej
      – tworzenie jakichs powlok potrzebnych np. do zastosowan haarp, manipulacji pogody, kontroli klimatu (?)
      substancje w postaci aerozolowej (mikroskopijne) utrzymuja sie w atmosferze bardzo dlugo, opady ich nie wyplukuja — dlatego mozna znalezc na sniegach i lodach biegunowych zanieczysczenia powietrza z calego swiata, a odwierty wydobywaja probki lodu np. z roslinnymi pylkami tropikalnymi sprzed tysiecy lat

      • hjk said

        moze „zaraza ziemniaczana” czy „pomidorowa” ma cos z tym wspólnego?

    • mariokosmos said

      wkleję to co już kilka krotnie tu pisałam:

      nie powiedziałabym iż to paranoja, że to jak piszesz „wyssane z palca”, że to bajka oraz iż dowodów nie ma, na to co widzimy (a obecnie już coraz liczniejsza grupa)…
      możesz sam wyjść na balkon i spojrzeć w niebo dłużej niż 15min, jeśli wydaję ci się iż aerozol rozpylany w ten sposób to coś normalnego i “było tak zawsze” – to się mylisz…

      Trochę to zabawne co tu wypisujesz biorąc pod uwagę FAKTY I DOWODY!!

      Nad Polską zaczęto “rozpylać” od ok 1995r.

      Dowodów jest aż nad to, prócz już oficjalnych wersji iż jest to akcja dla ochrony przed zmianami klimatycznymi czego dowodem może być chociażby jeden z wielu patentów,

      “Według tego patentu* rozpylane substancje zawierają sole barytowe, utleniające się do tlenków barytu wiążących się z tlenkiem węgla w wyższych regionach atmosfery.
      (Wzrost zawartości tlenku węgla w atmosferze jest uważany za główną przyczynę zmian klimatycznych.)
      Drugą substancją w tych chemicznych wstążkach jest pył aluminiowy mający odbijać promieniowanie ultrafioletowe i wraz z barytem powoduje powstanie pola elektrycznego. To pole elektryczne napromieniowane poprzez pole elektromagnetyczne ELF (extremely low frequency) o częstotliwości od 0 do 300 Herc, takie jakie jest wysyłane przez linie wysokiego napięcia, trakcje elektryczne czy łodzie podwodne wywołuje elektrostatyczne wyładowania przy czym powstaje ozon.

      * Jest to tzw “Welsbach Patent”, wynalazek kupiony przez Hughes Aerospace z Los Angeles od dwóch naukowców pochodzenia chińskiego I-Fu Shih und David Chang. http://www.iddd.de/umtsno/chemtrailswelsb.pdf

      i jeszcze jedna sprawa ..

      Zupełnie inną sprawą jest oddziaływanie tych związków na nasze zdrowie i środowisko w którym żyjemy…
      np. pszczoły, które są dużo bardziej wrażliwe na chemię niż ludzi masowo giną, drzewa masowo chorują, do gleby i wód gruntowych dostają się owe substancję co w późniejszym okresie przechodzi do pożywienia itd itd itd…

      A co prócz tego jest w owej aerozolowej zawiesinie? Przydał by się balon meteorologiczny, by sprawdzić skład rozpylanych nad Polską związków – i myślę iż byłby to najlepszy sposób by „przekonać niedowiarków” którzy już nie wierzą nawet WŁASNYM OCZOM…

  6. allseiingeye said

    No, no Pani Barbara też robi śledztwo w sprawie „Świńskiej Grypy” we własnym zakresie 😀

  7. grz3chu said

    @Abi

    gadasz glupoty, wlasnie tak sie sklada, ze mam nagrane te chemtraile i wcale sie nie przesuwaja razem z chmurami, ba! stoja w miejscu, a chmury dosyc szybko sie przesuwaja, bo byl dosc silny wiatr i widac golym okiem co sie przesuwa, a co nie!
    druga sprawa: ktos kiedys wspominal, ze tylko jak jest czyste niebo to sa rozpylane chemtraile i gowno prawda, bo tak sie sklada, ze pewnego pochmurnego dnia, kiedy wydawalo sie, iz slonce nie ma prawa sie przebic, no ale jednak stalo sie i co sie okazalo? jeszcze tyle chemtraili w moim miescie to ja nie widzialem (zdjecia moge wyslac) no tak, ale co tam oni tylko to rozpylaja w sloneczny i bezchmurny dzien 😀

    trzecia sprawa: kto za tym stoi? widzialem na YouTube filmik, na ktorym jest uformowany z tych smug symbol masonerii – cyrkiel i wegielnica
    nawet gdzies w Polsce tez ten symbol utworzyli 🙂 szkoda ze nie moge tylko znalezc juz tych filmikow
    ciekawe co by powiedzieli Ci wszyscy przesmiewcy jakby zobaczyli cyrkiel i wegielnice? a moze to poprostu piloci sie nudza w powietrzu i tworza takie smieszne wzorki dla uroku 🙂

    zdjecia i filmiki moge wrzucic jakby ktos chcial!

    a tu ciekawe linki (warto zobaczyc, polecam)

    http://lchx.wordpress.com/2009/06/06/wyposazenie/




    od moderatora do abi: prosze wrzuc wpis jeszcze raz, bez spamu ing, inaczej bede musial skasowac caly twoj wpis — zarzucacie blog nieistotnymi smieciami, a inni traca czas na klikanie, czytanie i ogladanie tego — tu nie dom rozrywki, tylko mamy powazne zadanie do wykonania

    • allseiingeye said

      Wyślij mi fotki chemtrailów które zrobiłeś
      weseeingu@gmail.com Pozdrawiam

    • allseiingeye said

      Dobry ten filmik z ING, oko saurona musi być, bo jakże 😀

    • Piotr Bein said

      grz3chu: pierwszy link (raport mechanika) trzeba uwiarygodnic np. podobnymi obserwacjami innych machanikow
      trzeci link (youtube) wnioskuje ze oba samoloty sa na tej samej wysokosci, bo maja podobne pozorne wymiary — bledne myslenie! moze na filmiku byc przypadek np. malego samolotu bez smugi, na mniejszej wysokosci niz samolot (wiekszy?) zostawiajacy smuge
      czwarty link: pszczoly moga ginac z innych przyczyn: gmo, radioaktywnosc, chemizacja rolnictwa, patogeny – niekoniecznie rozpylane w smugach chemicznych; zamiast przytaczac twierdzenie o czystych niebach w danych czasach, moze zrobic studium fotografii?
      piaty link: szmira czy „spolecznie zaangazowana sztuka”? — po co to dodales, grz3chu? — nie dziwcie sie atakom zescie oszolomy

    • Piotr Bein said

      co tu robi filmik ing? — spam

      • grz3chu said

        z ta reklama ING to byla POmylka, akurat tak sie dziwnie zrobilo, ze dodalo na stronie do obejrzenia, a mialo byc tak, jak wczesniejsze linki 😛 nie wiem czemu tak sie zrobilo, ale poprawic sie nie dalo, bo edycji nie ma na tym blogu chyba ;]

        z tym raportem mechanika zgadzam sie, ze jedno zrodlo to za malo na jakikolwiek dowod, niemniej jednak wrzucilem do poczytania

        co do wymierania pszczol: nie twierdze, ze to jest spowodowane przez chemtrails, ale warto rowniez wziasc to pod uwage obok GMO, fal elektromagnetycznych itp

        OK, wrzucam od siebie swoje wlasne foty i filmiki (wybralem najciekwasze) oraz bardzo duzo linkow z filmikami z YouTube i inne, naprawde warto obejrzec!

        link: http://www.przeklej.pl/plik/chemtrails-rar-0004346l55a5

        kto za tym stoi? oni sie nawet nie kryja z tym bo i po co ? i tak ludzie w to nie uwierza, to po co sie ukrywac? ich symbolizm jest wszedzie, trzeba tylko chciec szukac, a kto szuka nie bladzi ;p

        i na koniec przypomne trzy cytaty, ktore jakby nie patrzyc pokrywaja sie z nasza zludna rzeczywistoscia 😦

        “Tylko małe sekrety muszą być strzeżone, Wielkie są utrzymywane w tajemnicy dzięki niedowierzaniu opinii publicznej”

        “Są zawsze trzy etapy ujawniania prawdy. Każda prawda przechodzi przez trzy etapy. Najpierw jest wyszydzana, potem gwałtownie zwalczana, a w końcu zostaje uznana za oczywistą.”

        „Gdy wspaniale uformowana sieć kłamstw jest stopniowo wciskana masom przez pokolenia, to wtedy Prawda wydaje się zupełną niedorzecznością, a piewcy prawdy uważani są za majaczących szaleńców.”

        Pozdro 🙂

    • hjk said

      cholewka, jeden ten filmik Aerosol Attack kmnie zszokował, bo niedawno pierwszy raz w życiu widziałem „The black line” (ok. 1.min), która była PRZED samolotem, jak na filmiku!!

      • allseiingeye said

        Pierwsze słyszę, nigdy czegoś takiego jak black line nie widziałem. Możecie podać więcej informacji…

      • hjk said

        a ja niedawno widziałem i zastanawiałem sie, czy mam zwidy, a tu prosze jest na filmiku…

  8. zyta said

    http://www.postawnazdrowie.pl/zdrowie-konsumenta/twoirzenie-bezmozgowcow-czyli-kwasek-cytrynowy.html

    Tworzenie bezmózgowców, czyli kwasek cytrynowy

    Dzisiaj (syntetyczny) kwasek cytrynowy można znaleźć prawie w każdym produkcie spożywczym, który może być przechowywany przez choćby nieco dłuższy czas niż kilka dni Niestety, także niemal we wszystkich produktach spożywczych dzieci i dla niemowląt, czyli w przetworach, które z natury rzeczy powinny być szczególnie dobrze komponowane i które zwykle i tak są kwaśne. Paradoksalnie nawet w produktach gdzie już znajdują się inne kwasy i konserwanty dodaje się kwasek cytrynowy.

    W czym problem?

    Po co i to w takich ilościach producenci dodają kwasek cytrynowy tam gdzie tylko się da, tak że prawie wszystkie przetwory spożywcze leżące na półkach sklepowych?

    W przemyśle kwas cytrynowy jest otrzymywany głównie przez fermentację cukru za pomocą kultur pleśni Aspergillus niger (tą samą, która powoduje szereg chorób m.in. (tę samą, która w organizmach przyczyni się do powstawania nowotworów złośliwych, artrozy stawów, czy zesztywniającego zapalenie kręgosłupa).

    W zasadzie kwasek cytrynowy stosowany jest w celu zapobiegania niepożądanym procesom utleniania, przez co ma przedłużać przedłużają trwałość produktu. w niektórych przetworach jest całkiem przydatny dodatek kwasu, lecz technolodzy mają wszak do wyboru cały szereg różnych tego typu substancji. Sensowne wydawałoby się wykorzystywanie chociażby kwasu askorbinowego, który przecież jest tani w produkcji. Jeśli jednak zadasz sobie trud czytania etykiet to łatwo zauważy, że zamiast pożytecznego kwasu askorbinowego, dodawany jest najczęściej kwas cytrynowy.

    Draństwo niektórych producentów posuwa się nawet do tego, że bezczelnie piszą „naturalny kwasek cytrynowy”. Jest to nie do wiary i warte sprawdzenia na miejscu, jakoże z punktu widzenia finansowego byłoby to dla producenta bezsensowne wytwarzać naturalny kwas cytrynowy, bawiąc się w ekstrakcję cytryn. Byłoby to dziesięć, czy piętnaście razy droższe i chętnie zapoznałbym się z preparatami, które zwierają takowy naturalny składnik.

    Tymczasem, w jednym z instytutów naukowych w USA dokonywano doświadczeń z działaniem kwasu cytrynowego na pracę neuronów w mózgu.

    Stwierdzono, że syntetyczny kwas cytrynowy narusza system przewodnictwa elektrochemicznego w pracy komórek mózgowych. Inaczej mówiąc, jest w stanie z normalnego człowieka zrobić… bezmózgowca.

    Oznacza to ni mniej ni więcej, a dokładnie to, że, kwasek cytrynowy można zastosować jako środek zmieniający reakcje chemiczne w mózgu człowieka w sposób zamierzony.

    Czy aby komuś nie zależy aby z powodów pozaspożywczych przypadkiem nie zależy na tym aby masowo spożywano kwasek cytrynowy?

    Kto i dlaczego przekonał producentów, a zrobił to skutecznie, aby niemal wszystkie produkty „uszlachetniał” dodając kwasek cytrynowy? Zakrawa to na spiskową teorię dziejów, lecz nie można się oprzeć wrażeniu, że owi przekonujący mają interes w tym, aby pospólstwu lasował się mózg.

    http://astromaria.wordpress.com/2009/09/23/kolejna-podstepna-trucizna/
    Nise powiedział/a
    23/09/2009 @ 18:55

    Jeszcze informacje o kwasku ze strony producenta. Interesująca jest zawartość metali ciężkich. Kwasku nie jada się łyżkami ale “ziarnko do ziarnka”. Kwasek jest w większości produktów spożywczych.
    Rtęć wprowadzona do organizmu jest praktycznie nie do usunięcia a inne metale?
    Serdecznie pozdrawiam.

    Kwas cytrynowy, cytrynian sodu

    Kwas cytrynowy otrzymywany jest metoda fermentacji cukru przy pomocy grzybów Aspergillus niger..

    Własności fizyko-chemiczne
    wzór chemiczny : HOC(CH2COOH)2COOH.H2O
    zapach: bez zapachu
    postać: przezroczyste, sypkie kryształy, granulat lub proszek barwy białej

    Parametry jakościowe:
    zawartość pigmentu % 99.5 ? 101.0
    metale ciężkie mg/kg max 5
    arsen mg/kg max 1.0
    ołów mg/kg max 1.0
    rtęć mg/kg max 1.0
    siarczany mg/kg max 150
    poiół siarczanowy % max 0.05
    woda % 7.5 ? 8.8

    Zastosowanie
    Powszechnie stosowany regulator kwasowości we wszystkich branżach przemysłu spożywczego, Czynnik zakwaszający do wyrobu napojów, dżemów, przetworów owocowo-warzywnych. Używany w produkcji ciastkarskiej, piekarskiej, koncentratów , deserów i lodów. Substancja stabilizująca i emulgująca w produkcji białka w proszku i kazeiny.
    Stosowany także przy wyrobie wędlin i konserw mięsnych wspomaga uzyskanie pożądanej barwy produktów mięsnych.
    Przeciwutleniacz i synergent w produkcji olejów i margaryny, majonezu, sosów i dessingów.

  9. aśka said

    glony też będą genetycznie modyfikowane
    http://portalwiedzy.onet.pl/4868,12799,1576619,1,czasopisma.html

  10. Zapsa said

    A czemu w Gdańsku nie będzie? Jak zwykle to miasto wszystko co ważne omija 😦

  11. hjk said

    Deadly swine flu vaccine doesn’t work — but this does
    http://www.realcuresletter.com/scripts/previewArchive.aspx?AID=94

    http://www.realcuresletter.com/scripts/previewArchive.aspx?AID=93

    w tym ponizej troche o zagrozeniach szczepienia h1n1

  12. Jaga said

    Co kazdy z nas moze zrobic przeciwko wprowadzeniu GMO

    http://www.globalnaswiadomosc.com/dozynkigmoprotest.htm

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s